Bor Akaryakıt Tasarrufunu Artırıyor



Bor Akaryakıt Tasarrufunu Artırıyor

Cafer Akın, Petrol Sanayi Derneği Tarafından Hazırlanan Sektör Raporunda Belirtilen 2010'da Bir Önceki Seneye Göre Yüzde 7,7 Benzin Tasarrufu Raporunu Doğru Bulduğunu Açıkladı.


Merkezi Kırklareli'nde bulunan NNT Nanoteknoloji Bor Ar-Ge teknoloji firmasının icra kurulu başkanı Cafer Akın, Petrol Sanayi Derneği tarafından hazırlanan sektör raporunda belirtilen 2010'da bir önceki seneye göre yüzde 7,7 benzin tasarrufu raporunu doğru bulduğunu açıkladı. 

Otomobil sayısının artmasına karşın daha az yakıt tüketiminin kimi soru işaretlerini beraberinde getirdiğini kaydeden Akın, şöyle dedi: 

" Nanoteknoloji ile ürettiğimiz Bor Power teknolojisini ülkemizde milyonlarca araç sahibi kullandı. Bu teknolojiyi ürettiğimiz MCDP Bor Krisitalleri patenti NNT Nanoteknoloiye ait olan ve dünyada emsali bulunmayan 4-6 nanometre kalınlığındaki bor elmas kristalleridir. Araç motoruna konulduğu zaman sürtünme katsayısını milyonda bir indirerek performansı artırır, yakıt tasarrufu yapar ve motor ömrünü uzatır. Geçen sene milyonlarca araçta kullanılan Bor Power raporlara yansıyan yakıt tasarrufunu yapmıştır kanaatindeyiz." 

Akın, yapılan raporlamanın bakım giderlerini de kapsaması ve araştırılması gerektiğini de vurgularken şunları ifade etti: 

"Daha detaylı bir araştırma yapılacak olursa, görülecektir ki araç bakım masrafları ve rektefiye giderlerinin 2009'a oranla daha indiği belirlenecektir. Çünkü Bor Power teknolojisi bor madeninin karekteristik özelliklerine göre değerlendirildiğinde harareti önlemekte ve hararetten kaynaklanan piston ile sekman kaynatma denilen motor arızalarını önlemektedir. Dolayısıyla sarf malzemeler ve yedek parça olarak da ülkemiz çok ciddi tasarruf yapmıştır." DÜNYA TEKNOLOJİ MÜZESİNDE TÜRK ÜRÜNÜ 

Dünya bilim adamlarının yakından izlediği Türk nanoteknoloji çalışmalarını takdirle karşılayan Cafer Akın "Almanya –Münih te bulunan Dünya Teknoloji Müzesi'nde 21.asrın en önemli buluşlarından biri olarak sergilenen ilk Türk teknoloji ürünü olma özelliğini taşıyan Bor Power teknolojisi çevre sıhhatini öne alan ve daha yaşanılır bir dünya vaad eden teknolojidir." ifadelerini kullandı. 

"BU LABARATUVARDAN DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEĞİZ" 

NNT Nanoteknoloji Ar-Ge İcra Kurulu Başkanı, "Sadece bor madenleri üzerinde 22 senedir faaliyetlerimize devam ediyoruz. 22 ayrı proje üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Türk teknolojisini bu laboratuardan tüm dünyaya hakim kılıp çevre ve insan sıhhatini ön planda tutarak daha güzel bir dünyayı çocuklarımıza bırakacağız. Petrol rezervlerinin tükenmeye yüz tuttuğu bu dönemde, bor madenlerinin petrolün yerine enerji ve yakıt olarak insanlığın geleceğini şekillendirecektir." dedi. 

Dünya Bor rezervinin yüzde 79'u 
Türkiye bulunuyor. Kaynağın tüm dünyanın 2 bin yıllık enerji ve yakıtını karşılayacak büyüklükte olduğunu bildiren Cafer Akın, güzel sonuçları nanoteknoloji ile almanın mümkün olduğunu vurguladı. Akın, sözlerine şöyle devam etti: 

"Nanoteknoloji ile işlenen bor madeni gelecekte petrol ve türevlerinin yerini alacaktır. Tüm dünya Türkiye'ye muhtaç olduğunu bilmekte ve ona göre stratejilerini geliştirmektedir. Başbakan 
Recep Tayyip Erdoğan'ın zaman zaman altını çizdiği 'sanayi-üniversite işbirliği' önerilerini göz önünde bulundurarak akademik dünya ile ortaklığa gittik. Bu konuda KTO Karatay üniversitesi ile yürüttüğümüz Nanoteknoloji laboratuvarı çalışmalarımız devam etmektedir. KTO Karatay üniversitesi rektörü Mehmet Baba oğlu 'nun bilime ve teknolojiye verdiği önemi gördükten sonra ülkemizin gelişmesine olan inancımız bir kez daha artmıştır. " 

"BOR İSTİSMARCILARI ORTAYA ÇIKTI" 

Bor Power teknolojisinin başarısının istismarcıları da meydana çıkardığını anlatan Akın, "Hiçbir belgeye, sertifikaya sahip olmadan sadece bor veya nanoteknoloji adını kullanarak merdivenaltı taklit ve sahte ürünler meydana çıkarmaya çalışan birçok kişi olduğunu, araç sahiplerini yanıltmaya çalıştığını görüyoruz. Vatdandaşlarımız belgesi olmayan, test ve sertifikaları bulunmayan ve incelemedikleri ürünleri araçlarında kullanmamalı. Hatta kimi tamircilerin hatalı yönlendirmelerine fırsat vermeden mutlaka hakiki belgeleri görerek ve inceleyerek kullanmalıdır." tavsiyelerinde bulundu. 

Cafer Akın, 2011'de genel hedeflerinin Türkiye piyasasında yüzde 10 gibi yakıt tasarrufu ve yüzde 30 civarında yedek parça tasarrufu olduğunu duyurdu. 
 kaynak:https://www.haberler.com/bor-akaryakit-tasarrufunu-artiriyor-2560483-haberi/

0 yorum: