Bilim Adamları Nanometre Seviyesinde İnceliğe Sahip Eğilebilen Bir Güç Kaynağı Ürettiler

13:27 0 Comments

Bilim Adamları Daha Küçük Elektronik Aygıtların Üretilmesine Olanak Sağlacak, Nanometre Seviyesinde İnceliğe Sahip Eğilebilen Bir Güç Kaynağı Üretmeyi Başardılar.
Bilim Adamları Nanometre Seviyesinde İnceliğe Sahip Eğilebilen Bir Güç Kaynağı Ürettiler
Bilim Adamları Daha Küçük Elektronik Aygıtlar Üretilmesine Olanak Sağlayan, Nanometre Seviyesinde İnceliğe Sahip Eğilebilen Bir Güç Kaynağı Ürettiler
Dresden Katı Hal ve Malzeme Araştırma Leibniz Enstitüsü’nden bilim adamları bir mikro süperkapasitör üretmeyi başardılar. Çalışmanın mobil telefonlar ve kameralar gibi mobil cihazların daha küçük, ince ve hafif olmalarının önünü açacağı öngörülüyor. Üretilen enerji kaynağının eğilebilme yeteneği ile de giyilebilen elektronik aygıtlarda da kullanılabileceği düşünülmekte.
Araştırmacılar tarafından üretim esnasında, daha çevre dostu olması ve daha ucuz olması nedeniyle, manganez dioksiti alternatif elektrot malzemesi olarak kullanmıştır. Esnek ve güçlü olması nedeniyle de seçilen bu malzemenin, elektrot malzemeleri için doğal bir çözüm olmamasından kaynaklanan dezavantajını da araştırmacılar; manganez dioksiti bir elektron demeti kullanarak, buharlaştırıp gaz atomları şeklinde ince ve esnek filmler halinde çökeltilmesine izin vererek ortadan kaldırmışlar.
Çalışmanın öncülerinden Chenglin Yan; ” Bu gelişme ile kendi kendine çalışan minyatür cihazlarda, tıbbi cihazlarda ve aktif radyo frekansı tanımlama etiketleri de dahil olmak üzere pek çok minyatür teknolojik aygıtta üretilen enerji kaynağının kullanılmasının mümkün olabilecek” şeklinde açıklama yapmıştır.
Kaynak: Science Daily

0 yorum: