NNT Bor

12:55 , , 0 Comments

Bordan güç aldı, ihracata başladı

NNT firmasının bor madeni kullanarak yaptığı motorlarda yağ ömrünü yüzde 100 uzatan, karbon emisyonunu da yüzde 15 oranında azaltan ve yakıt tasarrufu sağlayan “Borpower” adlı ürünleri İngiltere’de satılmaya başlandı.

Bordan güç aldı, ihracata başladı
AA
NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda Türkiye’de bu yılın başlarında piyasaya sundukları “Borpower” ürünlerinin dünyada “büyük ilgi uyandırdığını” dile getirdi.
Bir Türk firmasının, yabancı ortak kullanmadan, Türkiye’nin en önemli madeni boru katma değerli ürün olarak Avrupa’da pazarlamaya başlamasının önemine değinen Arvas şunları kaydetti:

Gemiler de kullanıyor

“Bir Türk firmasının ürettiği ileri teknoloji ürünü, Avrupa’da satılmaya başlandı. Böylece, bor, dış pazarlarda da ülke ekonomisine katkı sağlayacak niteliğe kavuştu.”
NNT firmasının ürettiği  “Borpower” adlı ürünün 3 değişik versiyonu bulunuyor. “Borpower”lar tüm 4 zamanlı araçlarda, büyük fabrikalarda ve gemilerdeki makinelerde kullanılıyor. Ürün makinelerin ömürlerini uzatıyor, atıkları azaltıyor.

0 yorum: